جوجه کشی مرغ

 

هماک صنعت در این بخش به طور خلاصه جوجه کشی مرغ را شرح میدهد :

 فرآیند جوجه کشی مرغ در دستگاه جوجه کشی دو مرحله ای بوده و به دوقسمت ستر و هچر تقسیم میشود.

جوجه کشی خانگی می تواند یک فرایند سرگرم کننده برای کسانی باشد که به دنبال تولید جوجه یک روزه و تشکیل گله های مولد هستند. جوجه کشی یک فرآیند 21 روزه است و نیاز به یک ماشین جوجه کشی برای کمک به کنترل دما، رطوبت و چرخش تخم مرغ دارد.

پیش از انکوب کردن (قرار دادن تخم ها دردستگاه) تخم مرغ باید توجه شود برای جوجه شدن، تخمها باید بارور باشند. تخم مرغ های بارور می توانند ازگله مرغهایی که همراه با خروس هستند جمع آوری شوند.

تخم مرغ های عرضه شده در فروشگاه های مواد غذایی بارور نیستند بنابراین، اگر آنها در یک دستگاه جوجه کشی گذاشته شوند، به جوجه تبدیل نخواهند شد.در هر صورت، اطمینان حاصل کنید که تخم مرغ های بارور شما از مرغداری وگله تایید شده برای کاهش خطر ابتلا به بیماری می آیند.

قبل ازقرار دادن تخمها در دستگاه به این نکته توجه داشته باشید :

  •  یک تخم مرغ را می توان برای حداکثر 7 روز در یک اتاق خنک نگهداری کرد.
  •  بهتری دمای نگهداری تخم 10 تا 15درجه سانتیگراد است.

 

چگونگی راه اندازی انکوباتور(ماشین جوجه کشی)

 

دما و رطوبت داخل دستگاه جوجه کشی عامل مهمی برای تبدیل تخم ها به جوجه است. دستورالعمل های پیشنهادی به شرح زیر است:

  • دمای مطلوب: 37.5 درجه سانتیگراد (اجازه ندهید درجه حرارت برای مدت طولانی کمتر از 37.2 وبیشتر از 38.5  درجه سانتیگراد باشد .)
  • رطوبت نسبی:در روزهای 1تا 17   50-55 درصد و در روزهای 18 تا 21 رطوبت نسبی را تا 65 درصد افزایش دهید .
  • برای اطمینان از رطوبت در طول دوره جوجه کشی از یک رطوبت سنج استفاده کنید
  • برای رشد بهتر جنین ها به خصوص  روزهای 18 تا 21اکسیژن را افزایش دهید
  • زمان جوجه کشی در پرندگان مختلف متفاوت خواهد بود، به همین دلیل توصیه نمی شود تخم پرندگان مختلفی را همزمان داخل یک دستگاه قرار دهید
  • نوک بزرگ تخم مرغها همیشه روبه بالا قرارمیگیرد

شروع جوجه کشی

دوره ستر:

روز 1-18: تبدیل تخم ها

پس از قرا دادن تخم مرغها درون دستگاه روند انکوباسیون آغاز می شود. بخش مهمی از این روند،چرخش یا چرخاندن تخم ها است.

تخم مرغ باید چرخانده شود تا از چسبیدن جوجه به پوسته جلوگیری شود.

چرخش تخم مرغ باید حداقل 3 تا 5 بار در روز انجام شود. اگرچرخش تخم مرغ را به صورت دستی انجام میدهید توصیه می شود یک ضربدر با یک مداد روی تخم مرغ ایجاد کنید که به شما کمک می کند که تخم مرغ ها را بهتر بچرخانید. اگر شمایک دستگاه اتوماتیک دارید عمل چرخش به طور خودکار انجام میشود.

  • ساده ترین راه برای نور بینی تخم مرغ یک چراغ قوه قوی است
  • اگر داخل تخم مرغ روشن است یعنی بدون ساختار قابل مشاهده تخم مرغ ناباروراست یا جنین خیلی زود فوت کرده. این تخم مرغ را از انکوباتور خارج کنید.
  • اگر رگهای خونی داخل تخم مرغ را مشاهده کنید، جنین زنده است. عروق خونی در تخم مرغ معمولا در طی 7 تا 10 روز از انکوباسیون تخم مرغ مشاهده می شود. با 18 روز انکوباسیون، جنین بیشتر تخم مرغ را می گیرد و به عنوان یک منطقه تاریک درون تخم مرغ ظاهر می شود. گاهی اوقات می توانید حرکت در داخل تخم مرغ را ببینید.
  •  تخم های شکسته یا ترکدار را از دستگاه خارج کنید،آنها ممکن است انکوباتور را آلوده کنند.

دوره هچر:

چرخش تخم مرغ را در روز18 متوقف کنید.

درجه حرارت 37.02 درجه سانتیگراد نگه داشته، اما رطوبت را تا 70 درصد افزایش دهید.

روز 21: جوجه ها شروع به بیرون آمدن می کنند اجازه دهید جوجه ها به خودی خود از تخم بیرون بیایند.بعد از در آمدن کامل جوجه ها میتوان دمای دستگاه را تا 35 درجه کاهش داد.

هنگامی که جوجه ها خشک می شوند، می توان آنها را به داخل سالن منتقل کرد، که باید با دمای32 تا35 درجه سانتیگراد باشد.

ستر و هچر

جوجه کشی از مرغ بسیار ساده و لذت بخش بوده ویک شروع خوب  برای کسانی است که برای اولین بار با دستگاه جوجه کشی انجام میدهند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *